FNs Verdensmål og os

 

Vi har valgt at belyse vores aktive og kommende initiativer for at følge FN’s verdensmål. Herunder udvalgt syv af vores stærkeste fokusområder som vi har uddybet.

Mål 2: Stop Sult

Vi har gennemgået alle vores køkkenerne for muligheder for at mindske madspild. Vi har i samarbejde med appen Too Good To Go reddet 2451 måltider fra at blive spildt i vores kantiner. Vi bruger alle rester enten til saucer, supper, eller som bagte gulerodsskræller til chips. Alle salater og sandwich fra dagens produktion pakkes i nedbrydeligt engangsservice og sælges i vores caféer eller gennem app´en senere på dagen, derved ingen madspild.

Madspild har stået højest på listen de sidste to år, hvor vi gennem kurser og udvikling har minimeret madspild i kantinerne med over 50%. Til dette punkt har vi indført vores strategi Simply Cooking Refood. Vi stræber efter at Indkøbe økologiske/Fairtrade råvarer, som fx. kaffe der ikke produceres i Danmark, med fokus på fattigdom og sult i udviklingslande.

 
 

Mål 3: Sundhed og trivsel

Vi stræber hver dag efter at skabe sundhed og trivsel for vores medarbejdere ved at skabe et godt og trygt arbejdsmiljø på vores forskellige arbejdspladser. Igennem vores sunde kantinemad, samt frokostordninger, sørger vi for at bidrage til en sundere hverdag for vores kunder og gæster.

Vi har I samarbejde med ernæringseksperter udviklet det koncept vi kalder ´Power Food´ – mad til et sundere liv. Vi gør meget ud af at dele ud af vores viden om sund mad bl.a. igennem diverse sociale medier hvor vi poster sunde opskrifter eller giver inspiration til en sundere hverdag.

Mål 6: Rent vand og sanitet

For at bidrage til delmålet 6.3 i FN’s verdensmål vil vi forbedre vandkvaliteten ved at reducere vores forurening og minimere udslip af farlige kemikalier og materialer i vores produktion. Vi har herved igangsat tiltag som udskiftning af rengøringsartikler, sæber og opvaskedunke mf. Med fokus på at nedbringe energi og vandforbrug.

 
 

Mål 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst

Vi stræber efter bæredygtig økonomisk vækst ved at skabe højere produktivitet. Gennem et samarbejde med Københavns Kommune har vi arbejdet for at skabe jobs til borgere på kanten af arbejdsmarkedet, hvilket bidrager til verdensmålet om anstændigt arbejde til alle.

Mål 10: Mindre ulighed

I Simply Cooking værdsætter vi mangfoldighed og ser det som en ressource. Derfor opfordrer vi mulige kandidater til at søge en stillig hos os, hvor de hver især kan bidrage med deres særlige personlighed og evner, med fokus på inddragelse af alle samfundsgrupper uagtet køn, race eller etnicitet.

 
 

Mål 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund

Vi stræber efter at handle bæredygtigt og dansk for at støtte lokalsamfundet. Vi har valgt at benytte os af få leverandøre for at støtte FN’s verdensmål om bæredygtige byer. Dette vil mindske transporttid heraf forurening og logistik.

Vi bruger de bedst mulige råvarer inden for den givne årstid, for at støtte bønderne i større økonomisk stabilitet i produktion lokalt og mindske indflyvning af varer.

Mål 17: Partnerskab for handling

Vi har et ønske om at styrke vores partnerskaber i SC for at skabe bæredygtig udvikling og øge midlerne til at nå verdensmålene.

Vi har aktiveret alle vores samarbejdspartnere for at de kan hjælpe os med at blive endnu mere bæredygtige, når det gælder genanvendelse, samt bæredygtige produkter. Vi har skiftet de store tunge opvaskedunke og rengøringsartikler ud med mindre og mere miljøvenlige sæbeprodukter.

Alt vores kaffe er økologisk og kaffegrumset bliver afhentet af Beyond Coffee, som bruger kafferesterne til at dyrke svampe, som så bliver solgt til eks. Noma eller Amass restauranterne.

Vores kød bliver leveret i genanvendelige plastkasser som vores leverandør får igen ved næste leverance og færre leverancer mindsker forurening. Vi sorterer affald, benytter os af returpant og sætter fokus på genbrug.