Stegt laks med dildsyltet kål og urter

2 pers.

Ingredienser:
2 stykker laks
2 spsk. olivenolie
¼ spidskål
1 fed hvidløg
1 bdt. frisk dild, grofthakket
1 spsk. eddike
1 øko citron, saft og skal herfra
1 dl piskefløde
Havsalt og friskkværnet peber



Fremgangsmåde:

Start med at sætte en pande over så den bliver meget varm, kom derpå olivenolie og derefter laksen med skindsiden nedad. Steg laksen på begge sidder i ca 6 min. så den får en gylden farve. (Du kan evt. stille den i en forvarmet ovn ved 180 i 6-8 min)

Vask og skær spidskål i tynde strimler. Svits spidskål i olivenolie, sammen med snittet hvidløg og ½ af dilden ved høj varme i ca. 3 min.

Kom derefter eddike, citronsaft og skal over kålen, og lad det stege videre i 2 min.

Kom fløden på og lad det koge ind. Smag til med salt og peber. Er du meget glad for citron, kan du evt. smage til med lidt ekstra.

Anret den stegte kål i midten på en tallerken. Kom den stegte laks på toppen og kom derefter resten af den grofthakkede dild på. Krydder med salt og peber. Riv evt. citron over retten.


Kokketip: Du kan skifte laksen ud med stegt kylling på skind, eller selleribøf hvis du ikke er til fisk.

Scroll to Top

Medarbejder Login

Køkkenchef login

Spar 10% på MADEN ved første bestilling! Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få eksklusive tilbud og lækre opskrifter.

Nyhedsbrev