Grøn Risotto m. asparges og parmesanost

Se opskriften som video her!

  • 3 dl risottoris
  • Olivenolie
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 dl hvidvin
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 6 friske asparges
  • 6 salvieblade
  • 8 blade ramsløg (kan erstattes af frisk basilikum)
  • 100 g revet parmesanost
  • 1 spsk. saltet smør
  • Salt og hvid peber

Skyl risene. Hak skalotteløg, hvidløg, ramsløg, rosmarin, salvie og asparges fint. Brug lidt ekstra asparges og salvie til at pynte retten senere.

Sauter løg, krydderurter og asparges i olivenolie, i en varm gryde. Kom risottoris i gryden og lad dem stege med i ca. 2 min. til de er klare. Hæld hvidvin på og lad det fordampe under omrøring. Tilsæt grøntsagsbouillon og lad risene simre til de er møre.

Kom smørret i risottoen, og vend herefter ca. 80 g parmesanost i. Smag til med salt og hvid peber. Du kan tilføje mere ost efter smag.

Del de resterende asparges i mundrette stykker, og steg dem på en pande i en smule olivenolie, så de bliver møre. På samme pande steges salviebladene sprøde.

Kom risottoen på en tallerken, anret med asparges og salvieblade på toppen, pynt med friskrevet parmesan.

Kokketip: Risottoen kan med fordel gemmes til dagen efter, hvor der kan laves risottokugler af resterne. Vend blot små kugler af risottoen i mel, æg og rasp og fritér eller sprødsteg dem på en pande

Scroll to Top

Medarbejder Login

Køkkenchef login

Spar 10% på første bestilling! Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få eksklusive tilbud og lækre opskrifter.

Nyhedsbrev