Kartoffel-fiskefrikadeller med rødbedesalat
Ingredienser:
300 g bagekartofler
400 g laksefilet
2 usprøjtede eller skyllede citroner, skal og saft.
1 rødløg
1 bundt frisk koriander
½ bundt frisk estragon
2 spsk. hvedemel
1 æg
rasp
olivenolie
salt/peber
Salat:
4 spsk. capers
1 tomat
1 rødbede
2 spsk. olivenolie
2 stængler forårsløg
Pynt:
Citron
Dild
Skræl kartoflerne og skær dem groft. Lad dem koge i 15 minutter i let saltet vand. Kom dem herefter op i en sigte og lad dem dryppe af.
Steg fisken på en varm pande i 3 min. Lad den køle af og skær den derefter i mindre stykker.
Hak rødløg, koriander og estragon fint, kom det i en skål, bland med kartofler og fisk, krydrer med citronskal, citronsaft, salt og peber. Lad dejen stå på køl i 10 minutter, så den kan sætte sig, imens salaten laves.
Skræl rødbeder, skær dem i fine tern, snit forårsløg og æble fint. Vend rødbede med forårsløg, æble og capers, smag til med citronsaft, salt, peber, eddike, olivenolie og sukker.
Kom salaten på køl, tag kartoffeldejen ud og form lækre runde frikadeller af dejen, vend derefter i hvedemel, derefter letpiskede æg og så rasp.
Varm en pande med olivenolie, steg derefter kartoffel-fiskefrikadellerne let gyldne på begge sider, tag af panden og dryp olien af på fedtsugende papir.
Anret salaten rundt om fiskedellerne. Pynt med citron og dild.
💡 Kokketip: Du kan tilføje blendede kikærter eller butterbeans til retten, i stedet for så lidt af kartoflen.