Grillede BBQ majs og -kylling, med en lækker salat af grillede grøntsager

Ingredienser:
ca. 10 stk. kyllingefilet
10 majskolper
Olivenolie

Barbecue:
Tomatpuré
Hvidløg
2 spsk. rørsukker
1 dl planteolie
1 tsk. paprika
Salt & Peber

Salat:
3 stk. rød peberfrugt
1 squash
2 stk. gul peberfrugt
2 stk. fennikel
1 fed hvidløg

Pesto:
2 bdt. frisk basilikum
1 citron
100 g parmesanost
50 g ristede pinjekerner
4 spsk. god olivenolie
1 spsk. vand
1 fed hvidløg eller mere
Salt & Peber


Fremgangsmåde:

Tænd grillen.

Barbeque: Bland alle ingredienserne til barbecuen i en skål og pisk det hele sammen. Smag til med salt og groft-kværnet peber.

Du kan med fordel halvere kylling og majskolber. Vend kylling og majs i barbecuemarinaden og krydder med salt og peber. Lad det ligge og marinerer i 10 min.

Skyl alle grønsagerne og skær i passende stykker (efter ønske). Vend olivenolie og finthakket hvidløg med grønsager. Drys med salt og peber.

Pesto: Skyl basilikum og hak fint. Kom alle ingredienser i en blender og blend til en cremet pesto. Der kan tilføjes en smule vand, hvis pestoen er for tyk, for at gøre pestoen mere lind.

Grill nu de marinerede kyllingestykker og majskolber, ca. 8-10 min på hver side. Kyllingen skal være gennemstegt. Grill grønsagerne på alle sider. Kom dem i en skål og vend med pestoen. Gem evt. lidt pesto til brødet. Drys med frisk basilikum.

Anret majskolber og kylling på et fad. Servér!

Kokketip: For en fuld veggie løsning, udelades kyllingen. Majskolberne bærer fint retten! BBQ marinaden kan også sagtens bruges til oksekød eller andre grøntsager.

Scroll to Top

Medarbejder Login

Køkkenchef login

Spar 10% på MADEN ved første bestilling! Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få eksklusive tilbud og lækre opskrifter.

Nyhedsbrev