Grillede BBQ majs og -kylling, med en lækker salat af grillede grøntsager

4 pers.
Ingredienser:
ca. 500 g Hokkaido græskar
1 bagekartoffel
1 løg
1 fed hvidløg
1 kvist frisk rosmarin (eller 1 tsk. tørret)
Olivenolie
2 dl fløde
Salt & Peber
Ekstra:
Parmaskinke
Creme fraiche
Fremgangsmåde:
Græskar og kartoffel, skrælles, og skæres i mindre tern på størrelse med en terning. Hak løg, frisk rosmarin og hvidløg til suppen.
Svits græskar, kartoffel, løg, hvidløg, rosmarin i olivenolie. Saúteres/steges i 5 min, tilsæt vand til græskar/kartoffel er dækket. Lad suppen koge i 30 min, til græskar-kartoflerne er møre.
Blend suppen, tilsæt-smag til med fløde og kog igennem, smag til med salt og peber (evt. karry og chili).
Ekstra: Mens suppen koger skæres parmaskinken i strimler, steg dem på en pande i en smule olivenolie, til de er let gyldne, tag dem af panden og dryp dem af på et stykke køkkenrulle.
Anret suppen på 4 tallerkner, eller i 4 skåle, og kom derefter de sprøde parmaskinke på toppen. Eller kog en pose hvide ris. Anret ”larverne” på toppen af suppen.
Kokketip: Du kan evt. tilsætte lidt kyllingestykker til retten, hvis du ønsker en mere fyldig suppe. P.s. Tilsæt lidt kærlighed og så er lykken gjort.